dilluns, 12 de febrer del 2007

FENACO sol.licita al President de la Generalitat que paralitzi el procés d'implantació del Decret de la discòrdia

FENACO sol.licita al President de la Generalitat que paralitzi el procés d'implantació del Decret pel qual es regulen les condicions per a l'exercici de determinades Teràpies Naturals.

Des de FENACO seguim exigint una regulació amb un marc legislatiu que garanteixi estabilitat al sector dels Mètodes Naturals de Salut, la qual cosa, evidentment, va a repercutir positivament en els usuaris dels nostres serveis.

El Decret de regulaciòn de "determinades teràpies Naturals" es troba viciado, des del principi, d'algunes irregularitats, tant des del punt de vista legislatiu com des de l'administratiu; per exemple l'articulo 19.1. diu que "Correspon elaborar a l'Institut d'Estudis de la Salut, per a cadascuna de les teràpies naturals objecte d'aquest Decret, la proposta de guia d'avaluació de competències. Aquestes guies inclouen el programa reconegut pel Departament de Salut a l'efecte de reconeixement de les esmentades competències en teràpies naturals i del seu sistema d'avaluació." i l'articulo 19.3. contempla que "Aquestes guies d'avaluació s'aproven mitjançant una resolució de la persona titular del Departament de Salut, previ informe favorable Comissió Assessora de la Regulació de les Teràpies Naturals, que és objecte de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. El contingut les guies aprovades es fa públic en la pàgina web del DS i també es consultar en les dependències de l'Institut d'Estudis de la Salut." Doncs bé aquestes famoses guias d'avaluació es troben en la web de l'Institut d'Estudis de la Salut des del 28 de Juliol de 2006, i més concretament s'anuncien des del 29 de Maig de 2006.

La pregunta és òbvia ¿si el decret es publica en el DOGC el 1 de Febrer de 2007 i les guias s'han d'aprovar mitjançant resolució de la persona titular del Departament de Salut ? ¿per què estan exposades en la web de l'IES des de maig i juliol del 2006?.

De totes formes aquesta irregularitat, per denominar-la d'alguna forma suau, la venim denunciant des del dia que es van penjar en la web de l'IES, i posterior a l'aprovació del Decret, la Coalició d'Entitats Professionals de Teràpies Naturals, de la qual forma part FENACO Catalunya, ho va denunciar i va demanar la seva retirada en comunicat de premsa amb data de 2 de febrer de 2007.