dissabte, 3 de febrer del 2007

COMUNICAT DE PREMSA SOBRE EL DECRET DE TERÀPIES NATURALS A CATALUNYA

TRADE - CCOO, LA COALICION D'ENTITATS PROFESSIONALS I LA COORDINADORA DE CENTRES FORMATIUS DE TERÀPIES NATURALS, EXIGEIXEN Al DEPARTAMENT DE SALUT CONSENS, TRANSPARÈNCIA I SERIETAT EN EL DESENVOLUPAMENT DEL DECRET SOBRE TERÀPIES NATURALS, Alhora QUE S'AQUESTA ESTUDIANT LA IMPUGNACION LEGAL.

La Coalició d'Entitats Professionals de Teràpies Naturals - Federaciòn Catalana, la Coordinadora de Centres Formatius de Teràpies Naturals i la FS TRADE - CCOO, davant l'aprovació del decret que regula determinades teràpies naturals volem manifestar:

1) La necessitat que el Departament de Salut desenvolupi el Decret amb el màxim consens entre les organitzacions representatives del col?lectiu i amb la resta d'organitzacions afectades pel mateix.

2) Que aquest desenvolupament es faci amb rigor i transparència, sense afavorir cap tipus d'interessos professionals o econòmics de cap col.lectiu o grup de pressió.

3) La web de l'Institut d'Estudis de la Salut, que depèn d'aquest Departament, ha d'anul.lar, dels seus continguts les denominades "Guias d'Avaluació per a les Teràpies Naturals" que conten amb el logotip de la Generalitat i del propi IES. Aquestes guias segons el propi Decret, han de ser informades, prèviament, pel Consell Assessor previst en el mateix. El departament de Salut és responsable, per la seva deixadesa, que aquestes "guies" estiguin sent utilitzades, com reclam econòmic, per determinats centres de formació que les estan anunciant com guias oficials, des de fa ja molts mesos. En el mateix sentit l'IES està actuant amb unes denominades "Comissió d'Avaluacions" per al reconeixement de les activitats professionals, ignorant que el Decret prevee que el Consell Assessor ha d'informar sobre aquests temes a l'IES, per a posteriorment determinar el sistema d'avaluacions.

4) Nostres organitzacions han posat en mans dels respectius serveis juridicos l'analisis de la possibilitat d'impugnar el Decret, entenent que aquest envaeix competències, en matèria de formació, del Departament de Treball, del Departament d'Educació i de l'Institut Català de Qualificacions Professionals.

5) Igualment estem estudiant altres aspectes conflictius, com les discriminacions que podran sofrir molts professionals per la seva acreditació, atès que el Decret s'ha elaborat a esquena de la realitat del col?lectiu i, en lloc d'afavorir la seva regulació professional, creés agravios comparatius i dificultés la consecució de l'esmentat objectiu.