dilluns, 5 de febrer del 2007

FENACO exigeix a la Generalitat de Catalunya una Llei que d'estabilitat al sector de la Naturopatía

FENACO exigeix a la Generalitat de Catalunya una Llei que d'estabilitat al sector de la Naturopatía i garanteixi el dret a la salut dels ciutadans i no un Decret administratiu.

Des de FENACO, entenem que si l'objectiu és garantir el dret a la salut mitjançant una Acreditació dels Serveis de Naturopatía, és millor fer-ho mitjançant un marc legislatiu més sòlid que d'estabilitat al sector de la Naturopatía i garanteixi els drets dels usuaris.

Aquest marc legislatiu és una LLEI i no un Decret administratiu que provoca situacions de deficient transició en el mercat laboral amb el consegüent risc d'exclusió com conseqüència de la inestabilitat que crea l'aplicació d'aquest Decret, que afin de comptes pretén ser implantat sense tenir en compte les necessitats reals del Sector ni dels usuaris dels Serveis de Naturopatía.

Des d'aquesta perspectiva, acollim amb la prudència deguda, la iniciativa del diputat de CIU Francesc Sancho de paralitzar el decret i “ legislar mitjançant una llei que aconsegueixi el consens necessari entre tots els sectors afectats ” i no amb un decret, que no garanteix ni l'establidad del sector, ni garantias per als usuaris dels nostres serveis.