dimarts, 7 d’agost del 2007

FENACO denuncia la descoordinación entre la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Sanitat

FENACO denuncia la falta de coordinació entre la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Sanitat en el que respecte al Decret de la discòrdia.

La descoordinación total entre el Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut de la Generalitat ha generat un conflicte innecessari en el sector professional de la Naturopatía, conflicte que no tindria perquè haver sorgit ja que FENACO ha vingut en tot moment denunciant i posant en alerta la falta de legalitat i legitimitat del redactat del Decret sobre la teràpies naturals.

Ara el Ministeri de Sanitat intervé tambien, quan, pels menys des de FENACO, estava assabentat des del 24 de maig de 2006 que a Catalunya s'estava intentant regular les suposades "teràpies naturals". Entenem que en algun moment del procés la titular del Departament de Salut es posaria en contacte amb la titular del Ministeri de Sanitat per a, almenys, realitzar algun comentari referent al procés de regulació; doncs pel que sembla el Ministeri de Sanitat s'assabenta a última hora i intervé en contra del contingut del Decret.

També fem extensa aquesta denúncia a la discriminació que hagués suposat tal regulació pel que fa als professionals Naturópatas i usuaris dels Serveis de Naturopatía de la resta d'Espanya, ja que ens veriamos incapacitats per a exercir i utilitzar tals serveis pel mer fet de residir en la resta d'Espanya.

Des de FENACO hem manifestat sempre el nostre total desacord per la forma en què s'ha dut a terme el procés de regulació de les denominades "teràpies naturals" i les irregularitats habidas, proposant que es recondueixi el procés amb l'objectiu de reprendre el redactat del decret cap als interessos dels professionals i empreses de formació del sector, gir necessari doncs entenem que l'actual redactat perjudica notablement als professionals ejercientes presents i futurs i a les empreses de formació del sector, ja que l'actual redactat impedeix la promoció professional i la carrera professional, l'estabilitat professional i laboral i la creació de nous llocs de treball, a causa de la inseguretat i inestabilitat que el decret pretén implantar. Des de FENACO sempre hem manifestat la necessitat de regulació, però sempre des del respecte als drets històrics adquirits, la legalitat vigent i sense crear crispació amb altres col.lectius professionals.

Per tant que el Decret de la Generalitat és ja un decret mort que ha conduït a la precarietat i a una situació legal absurda al col.lectiu que treballa amb teràpies naturals, i per això exigim al Ministeri de Sanitat que regula la professió de Naturopatía mitjançant un marc legislatiu amb validesa en tota Espanya.