dimecres, 17 d’octubre del 2007

FENACO demana responsabilitats politicas pel Decret de la discòrdia

Després de demanar FENACO responsabilitats polítiques pel Decret de la discòrdia, Marina Geli cessa al responsable del decret de les teràpies naturals.

En l'ultimo comunicat de FENACO sobre el decret de la discòrdia, Jaume Queral, President de FENACO Catalunya, demanava responsabilitats polítiques als responsables d'haver creat una alarma professional i laboral innecessària amb la promulgación del decret de les teràpies naturals. Decret que també ha creat una gran crispació entre els professionals sanitaris, produint un enfrontament innecessari per voler realitzar una regulació al marge de l'estat de dret. Doncs bé, aquest matí ens trobem amb la notícia que Marina Geli ha cessat a Rafael Manzanera, Director General de Recursos Sanitaris de la Generalitat i un dels artífexs del decret de la discòrdia, sustituyendolo per Maria Assumpció Benito.

En una primera valoració, pot que sigui solament un canvi de noms i Marina Geli segueixi amb la seva obstinació personal en la crispació i l'enfrontament, o, el que seria més lògic, que el decret es paralitzi definitivament i es comenci una nova etapa de dialogo professional per a canalitzar un nou projecte de regulació en benefici de tots els professionals Naturopatas, sense importar el lloc on resideixi i posant l'èmfasi en la cohesió professional, laboral i acadèmica.

El decret està qüestionat i freturós de suport polític, social i professional pel que ja ni tan sols deuríem gastar més tinta en això, sinó començar a establir un dialogo entre les parts implicades en el procés de regulació mitjançant un òrgan oficial com és la creació de la Taula de la Professió de Naturopatía com òrgan de regulació, professional i acadèmica, proposta que FENACO ha traslladat ja al Ministeri de Sanitat perquè la regulació de realitza amb validesa en tota Espanya, mantenint amb això la cohesion professional, academica i laboral.

I no volem acabar aquesta nota de premsa, sense realitzar un gest d'agraïment a Rafael Manzanera per haver atès quantes invitacions FENACO li ha realitzat per a participar en debats, així com l'atenció prestada recibiendonos en el seu despatx de la Generalitat.