dimarts, 5 de juny del 2007

FENACO apoya el contenciós administratiu presentat per la Coalició de Teràpies Naturals contra el Decret de la discòrdia.

El passat 25 de maig salio publicat en el DOGC (Document Oficial de la Generalitat de Catalunya) l'Edicto on s'informa als possibles interessats la interposición de cinc recursos contenciosos administratius contra el Decret 31/2007, de 30 de gener pel qual es regulen les condicions per a l'exercici de deteminadas teràpies naturals, sent un d'ells l'interposat per la Coalició de Teràpies Naturals de la qual és membre actiu FENACO Catalunya.

L'argument de la interposición es basa en la possible vulneració per part del Govern de la Generalitat d'una competència exclusiva de l'Estat com és la de regular les condicions per a l'obtenció, expedició i homologació de títols professionals, recollida en l'article 149.1.30 de la Constitució. També el possible incompliment de l'articulo 125, 131 i 162 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a més del recollit en Llei 15/1990 de 9 de juliol, d'Ordenació Sanitària de Catalunya amb respecte a les competències atribuïdes a l'Institut d'Estudis de la Salut. Esperem que el TSJC resolgui amb la mateixa prontitud que ha resolt alguns d'ells.

Des de FENACO entenem que es pot regular, i que hi ha suficients elements juridicos per a fer-ho sense que per això s'infringa la Llei, es confronti a altres col.lectius professionals i perjudiqui als mateixos professionals als quals es vol regular. Des de FENACO estem negociant una titulació amb validesa en tota Espanya, sota la cobertura legal de la Llei de Qualificacions Professionals, projecte que està bastant avançat i que estem treballant juntament amb FSS CCOO; esperem que aviat hi hagi una legislació d'ambito estatal que beneficiï a tots els professionals i empreses del sector naturopático.

Mentrestant els professionals ejercientes a Catalunya, estan emparats per legislacions socioeconómicas d'ambito estatal que li garanteix la pràctica professional, igual que els centres de formació tenen legislacions d'ambito nacional que li garanteixen la llibertat d'ensenyament.