dimarts, 17 d’octubre del 2006

FENACO exigeix una regulaciòn de la profesion de Naturopatía equiparable a qualsevol altra professió dintre del marc legislatiu sociosanitario

El President de FENACO, Manuel Navarro, juntament amb Jaume Queral, President de FENACO Catalunya i Carmen Navarro, Vicepresidenta de FENACO Catalunya, exposen la necessitat de regulació de les denominades "Teràpies Naturals" dintre d'un marc legislatiu que beneficiï a tot el col.lectiu de professionals presents i futurs.

Per a això la regulaciòn pasaria per una Llei àmpliament consensuada on es recoga la pràctica professional i els drets historicos adquirits des de 1922; i posem l'accent en la pràctica professional més que en les herramientos, doncs entenem que les denominades "teràpies naturals" són les eines i el que cal regular és la professió que utilitza aquestes eines.

En la Unió Europea ja existeixen antecedents de regulació que es poden prendre com models, est és el cas de la profesion d'HEILPRAKTIKER a Alemanya, on sota aquesta denominaciòn es practiquen unes 3.200 "teràpies naturals"; la qual cosa ens aboca a la inevitable pregunta ¿es poden regular 3.200 o més teràpies naturals?. O ¿és millor regular la profesiòn que utilitza les eines?.

Des de FENACO sempre hem apostat per regular la profesiòn amb les seves eines, i per a això FENACO Catalunya, com membre actiu de la Coalició de Teràpies Naturals, es va reunir a ultimos de setembre amb el Sr. Rafael Manzanera (Director General de Recursos Humans de la Conselleria de Salut) i el Sr. Lluis Torralba (Sotsdirector de dit organisme) per a manifestar-li el nostre total desacord per la forma en què s'ha dut a terme el procés de regulació de les denominades "teràpies naturals" i les irregularitats habidas, proposant que es reconduza el procés cap als interessos dels professionals i els drets historicos adquirits, doncs des de FENACO sempre hem manifestat la necessitat de regulació, però sempre des del respecte als drets historicos adquirits, la legalitat vigent i sense crear crispació amb altres col.lectius professionals.